ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
CONCERTS









TOUBANAKI & THE BUZZ BASTARDZ (GR)
global Balkan bastardz jazz
Η Αγγελική Τουμπανάκη, vocalist/ performer, δημιουργεί το 2008 το project “Toubanaki & the Buzz Bastardz”, σε συνεργασία με έξι δεξιοτέχνες μουσικούς της ελληνικής παραδοσιακής και τζαζ μουσικής. Ένα εκρηκτικό γκρουπ και μια από τις πιο ιδιαίτερες μουσικές προτάσεις της world jazz σκηνής στη Ελλάδα.
Οι “Toubanaki & the Buzz Bastardz” με έντονο και χαρακτηριστικό προσωπικό ήχο παίζουν τις μουσικές του κόσμου πέρα από σύνορα και μουσικές νόρμες. Δημιουργούν και αυτοσχεδιάζουν συνθέτοντας ένα ηχητικό κράμα μουσικής παράδοσης και σύγχρονης μουσικής φόρμας. Ξέφρενοι βαλκανικοί ρυθμοί, δρόμοι της Ανατολής και μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με Jazz αρμονία, crossover διάδραση, βοκαλισμούς. Ένα ταξίδι σε βιώματα λαών, συναισθήματα, ατμόσφαιρες και εικόνες όπως αυτές αποτυπώνονται ανάγλυφα στη μουσική.
Το 2015 μετά από επτά χρόνια παιξιμάτων και ζυμώσεων στο πατάρι, έρχεται η κυκλοφορία του πρώτου ομώνυμου δίσκου του γκρουπ "Toubanaki & the Buzz Bastardz”. Ο δίσκος ηχογραφείται στην Αθήνα και μιξάρεται στη Ν. Υόρκη. Περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις και ευρηματικές διασκευές σε επτά διαφορετικές γλώσσες. Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε «ως ένας από τους καλύτερους εγχώριους δίσκους της χρονιάς»
"Toubanaki & the Buzz Bastardz”:
Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή
Βασίλης Κετεντζόγλου: ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις
Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ
Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο
Παρασκευάς Κίτσος: ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης: σετ κρουστών
Βασίλης Ποδαράς: τύμπανα
TAKOUSHIS-KARAPATAKIS PROJECT feat. ANDREAS POLYZOGOPOULOS (CY/GR)
Eυρωπαϊκή-Μεσογειακή Τζαζ
Οι Τακούσιης και Καραπατάκης αποσκοπούν στη διεύρυνση της λυρικής τους γκάμας και στην ανάπτυξη της έκφρασής τους μέσα από νέα πεδία αλληλεπίδρασης. Κι ενώ η μουσική τους έχει κατά κύριο λόγο ως βάση της τις αρχές της τζαζ, του αυτοσχεδιασμού και της ελεύθερης αυτοέκφρασης, οι αυθεντικές τους ιδέες και συνθέσεις είναι εμπνευσμένες από τη μεσογειακή μουσική παράδοση. Για πρώτη φορά μαζί τους ο καταξιωμένος τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος.
Μάριος Τακούσιης: πιάνο, φωνή
Γαβριήλ Καραπατάκης: μπάσο, φωνή
Ζαχαρίας Σπυριδάκης: κρητική λύρα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα
WINDCRAFT BAND feat. FEDERICO PASCUCCI (CY/IT)
brass band
Τα χάλκινα πνευστά του Windcraft Band υποδέχονται τον σπουδαίο Ιταλό σαξοφωνίστα Federico Pascucci, ο οποίος θα μοιραστεί μαζί τους τη σκηνή του Windcraft Music Fest. Ετοιμαστείτε για μια βόλτα στα Βαλκάνια και τις μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, σε ήχους γνώριμους και ρυθμούς που χαρακτηρίζουν την πλούσια παράδοση της περιοχής.
Το Windcraft Band δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από περίπου είκοσι ενθουσιώδεις μουσικούς από όλα τα μέρη του κόσμου. Έκτοτε, η πολυ-πολιτισμική αυτή ομάδα έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ, σε συνέδρια και θέατρα καθώς και άλλες υπαίθριες εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο, γεμίζοντας τους χώρους με τον δυναμικό ήχο των πνευστών. Συνεργάζεται επίσης στενά με την Zentralkapelle Berlin (Γερμανία), μαζί με την οποία έχουν ήδη εμφανιστεί σε κοινές συναυλίες στην Κύπρο (Οκτώβρης 2015) και στο Βερολίνο (Ιούλης 2016).
Ο Federico Pascucci έζησε την εμπειρία της τζαζ μουσικής μέσα από εντατικές σπουδές και συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, με βάση του τη Λισσαβόνα, το Άμστερνταμ και τη Ρώμη. Το πάθος του για τη μουσική των Βαλκανίων χαρακτηρίζει την καλλιτεχνική του δημιουργία και τον οδήγησε στην έρευνα των παραδοσιακών μουσικών ιδιωμάτων της ανατολικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα την έκδοση «Το σαξόφωνο στα Βαλκάνια». Συνεργάστηκε με τις γνωστές gypsy μπάντες Κocani Orkestar και Sercuk Orkestar και δημιούργησε τα προσωπικά του πρότζεκτ: τα σχήματα Federico Pascucci East Trio (Ιταλία, Βουλγαρία), Errichetta Underground, Tugoslavic Orkestar (Πορτογαλία), καθώς και το φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής Errichetta Festival (Ιταλία), που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής στην Ιταλία.
MACUMBA (CY/CL)
latin-jazz quartet
Απολαύστε μια διαφορετική προσέγγιση στην latin μουσική. Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ από βραζιλιάνικη funk, samba, rumba και guaguancó αφροκουβανέζικους ρυθμούς, «νοθευμένους» με μια σύγχρονη τζαζ αισθητική.
Το κουαρτέτο Macumba δημιουργήθηκε λίγο μετά την άφιξη του Χιλιανού μπασίστα Rodrigo Cáceres στην Κύπρο. Εκεί γνώρισε τον Ρόδο Παναγιώτου, τον Γιώργο Μορφίτη και τον Ηλία Ιωάννου, τρεις βιρτουόζους μουσικούς, γνωστούς στην Κυπριακή latin-jazz μουσική σκηνή. Οι τέσσερείς τους δούλεψαν μαζί δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο, δυναμικό και πρωτότυπο ήχο.
Γιώργος Μορφίτης: πλήκτρα
Ηλίας Ιωάννου: τρομπέτα
Rodrigo Cáceres: μπάσο
Ρόδος Παναγιώτου: τύμπανα
THE HOT CLUB OF CYPRUS (CY)
jazz manouche
Οι The Hot Club of Cyprus θα μας ταξιδέψουν πίσω στη δεκαετία του 1930, αναβιώνοντας με τον δικό τους τρόπο τους τσιγγάνικους ήχους της jazz manouche. Με δύο κιθάρες, ένα κονστραμπάσσο και ένα κλαρινέτο και με τη συμμετοχή μουσικών και από τις δύο κοινότητες του νησιού, το σχήμα θα ακολουθήσει τα βήματα του κιθαρίστα Django Reinhardt για να μας μεταφέρει την γοητεία μιας άλλης εποχής.
Κώστας Εφραιμίδης: κλαρινέτο
Kadir Evre: κιθάρα
Hüseyin Altan: κιθάρα
Greg Makamian: κοντραμπάσο
Uğur Güçlü: τύμπανα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΗΣ (CY)
solo project
O Γιάννης Κουτής παρουσιάζει μία παράσταση με κεντρικό οδηγό τον ιδιαίτερο ήχο του ούτι, υποστηριζόμενο εμβόλιμα με τον γλυκύτατο ήχο της κλασικής άταστης κιθάρας αλλά και τον δυναμισμό της ανθρώπινης φωνής. Ο φυσικός ακουστικός χαρακτήρας της παράστασης ενίοτε μεταμορφώνεται μέσα από τη χρήση της τεχνικής της επαναλήψεως των loops δημιουργώντας έτσι ιδιαίτερα ηχοτοπία και συναισθήματα.
Ένας μουσικός μονόλογος με ποικίλα εναλλασόμενα ηχοχρώματα που έχουν ως κοινό παρονομαστή την ισχυρή υπόσταση της μελωδίας. Παρουσιάζονται πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και γνώριμες μελωδίες προερχόμενες κυρίως από το ρεπερτόριο των τροπικών μουσικών παραδόσεων της Ανατολικής Μεσογείου.
Γιάννης Κουτής: Ούτι, Κλασική Άταστη Κιθάρα, Φωνή, Cumbus, Duduk, Loops
VASILIS VASILIOU (CY)
solo project
Ο μοναδικός ήχος του handpan, του κρουστού με τις μελωδικές ιδιότητες, συνδιάζεται περίτεχνα με τις γκρούβες άλλων ρυθμικών κρουστών στα χέρια του Βασίλη Βασιλείου. Το ηχόχρωμα που δημιουργείται είναι μαγευτικό, ταξιδιάρικο, γαλήνιο και συνάμα συναρπαστικό.
Ο ντράμερ και κρουστός Βασίλης Βασιλείου (Trıcoolore) παρουσιάζει για πρώτη φορά το καινούριο σόλο πρότζεκτ του, όπου με βάση τον αυτοσχεδιασμό και δικές του φρέσκες μελωδίες, κτίζει καινούριες συνθέσεις, καθώς εξερευνεί τις δυνατότητες του handpan και επεκτείνει τους ορίζοντες του ήχου του δοκιμάζοντας νέους συνδιασμούς.
TO ΣΚΑΣΙΜΟΝ: Έλενα Αγαθοκλέους & Δημήτρης Σπύρου (CY) ακουστική αφήγηση
(...) Μια κρίσιμη βίαιη στιγμή είναι τούτη,
ενας κόσμος γκρεμίζεται, ένας άλλος δεν έχει ακόμα ζήσει
κινδυνεύουμε μέσα στο χάος, πνιγόμαστε (...)
N.Kαζαντζάκης
«Το Σκάσιμον» είναι μια δουλειά της ηθοποιού/performer Έλενας Αγαθοκλέους και του μουσικού Δημήτρη Σπύρου (Acapella Solo Loop) που εκφράζεται ως συναυλία και χρησιμοποιεί αποσπάσματα από τη «Φόνισσα» του Α. Παπαδιαμάντη και «Ασκητική» του Ν. Καζαντζάκη, σε μια νέα ανάγνωση, μεσα σε ένα τοπίο ηχητικών επαναλήψεων. Από τη «Φόνισσα» του Α. Παπαδιαμάντη εμφανίζεται η χαμένη ή η καταπιεσμένη επιθυμία, η μη επιλογή. Η Φραγκογιαννού προσπαθεί με βία να αλλάξει τη μοίρα της γυναίκας ή και να σωθεί, ενώ έχει αναθρέψει η ίδια γιούς που ταλαιπωρούν. Κύκλοι αίματος και φύλου που επαναλαμβάνονται, οι γυναίκες είναι το ίδιο πρόσωπο, οι άντρες είναι το ίδιο πρόσωπο. Ο θύτης είναι μαζί και θύμα. Η «Ασκητική» του Ν. Καζαντζάκη έρχεται να συμπληρώσει με λέξεις και να μιλήσει ανοικτά για την αγωνία, αν ο έρωτας είναι η λύση, τη μνήμη και τον φόβο, για το προσωπικό χρέος ως αναγκαιότητα της ύπαρξης, για το δικαίωμα στην επιλογή.
«(…) όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στα κείμενα και να βρίσκουμε τους ήχους που τα εξυπηρετούν, αμέσως συμφωνήσαμε σε μια νεά παραστατική φόρμα για μας, την Ακουστική Αφήγηση. Κυρίως, με «Το Σκάσιμον», μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε την ιστορία για την περιπλάνιση μιας ψυχής, σπάζοντας τις παραστατικές συμβάσεις που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα (…)»
Επι σκηνής: Έλενα Αγαθοκλεους/ Δημήτρης Σπύρου
Κείμενα: Φόνισσα του Α. Παπαδιαμάντη και Ασκητική του Ν.Καζαντζάκη
Δραματουργία: Έλενα Αγαθοκλέους
Συνεργασία για την επεξεργασία του κειμένου «Φόνισσα»: Σπύρος Χαραλάμπους
Μουσική: Δημήτρης Σπύρου
QUINTUS ENSEMBLE (CY)
κουιντέτο ξύλινων πνευστών
Το QUINTUS ENSEMBLE απαρτίζεται από πέντε νεαρούς μουσικούς, τον Σάββα Χριστοδούλου (φλάουτο), την Νάταλη Νεοφύτου (όμποε), την Χριστιάνα Αντωνουδιού (κλαρινέτο), τον Ευάγγελο Χριστοδούλου (φαγκότο) και την Αννίτα Σκουτέλλα (γαλλικό κόρνο). Με μια αλλιώτικη ηχοχρωματική προσέγγιση και με γνώμονα τη μουσική, σκοπό έχουν να σας προσφέρουν ένα μουσικό ταξίδι στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι (Το Χαμόγελο της Τζοκόντας), του Βασίλη Τσιτσάνη (Σουίτα από γνωστά τραγούδια) και σε ένα μουσικό διάλογο από γνωστές μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι με τον Nino Rota. Όλα αυτά υπό την ενορχήστρωση του Νεοκλή Νεοφυτίδη.
AΝΤΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΑΚΚΟΣ / ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΖΙΑΛΛΗΣ /
ΞΕΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗ (CY)
παραδοσιακό τσιάττισμα
Πόψε με περηφάνειαν τζαι με πολλύν καμάριν
Ήρταμεν σ’ τούτην την γιορτήν, να δώκουμεν ούλλοι τιμήν
Στης Κύπρου τον βκιολάρην
Πο’ ‘ν οι μαστόροι της χαράς
Παίζουν βκιολίν, φκαίννει χαβάς γλυτζύς χωρίς καράριν
Του καθενού τον πόνον του
πιάννουν τον τζαι στον τόπον του βάλλουν χορόν, τραούιν
Τζαι γέρον εκατόν χρονών κάμνουν τον κοπελλούιν
Εν τούτοι την παράδοσην που την εκουβαλήσαν
Τζαι μούχτιν τζαι συνόξια όμως την επροιτζίσαν
Ομπρός μας νύφφην όμορφην ήρταν τζαι την αφήσαν
Εν λλίον το ευχαριστώ, σαν που τους ξιτιμάζω
Σσιύφκω το σιέριν τους φιλώ τζαι του Θεού φωνάζω
Παράδεισον αξίωσ’ τους
Τζαι πάλε εννά ‘ν λλίος τους, εγι’ όπως τταμινιάζω
(Χρίστος Τζιαλλής)
Οι Αντρέας Χρίστακκος, Χρίστος Τζιαλλής και Ξενής Παντελή συνεχίζουν με αστείρευτο ταλέντο και μεράκι την παράδοση των τσιαττιστών, αυτοσχεδιάζοντας τραγουδιστά ομοιοκατάληκτους στίχους στην Κυπριακή διάλεκτο. Στο φεστιβάλ θα συνοδεύσουν με την μουσική και το κέφι τους την προβολή του ντοκυμαντέρ της εθνομουσικολόγου Δρ. Νικολέττας Δημητρίου «Ο Κύπριος Βιολάρης».
Αντρέας Χρίστακκος: πιθκιαύλι, τραγούδι
Χρίστος Τζιαλλής: βιολί, τραγούδι
Ξενής Παντελή: λαούτο, τραγούδι
TOUBANAKI & THE BUZZ BASTARDZ (GR)
global Balkan bastardz jazz
A nomadic, multiform, multilingual project!
Balkan frenatic rhythms, Middle Eastern motifs and Mediterranean melodies are mixed with jazz harmony, experimental forms, crossover improvisations, vocalisms creating feelings, vibes and images continuously alternating.
Aggeliki Toubanaki, an explosive and multitask vocalist/performer, brings on stage together some of the best folk and jazz musicians of the Greek music scene, creating a blur of the lines between jazz and folk sounds, giving their exuberant multiform mark with imaginative covers and original compositions!
In 2015, after 7 years of performing and growing together, the group publishes their first album, titled after the name of the band: “Toubanaki & The Buzz Bastardz”. The album was recorded in Athens and mixed in New York. It includes original compositions and imaginative covers in seven different languages. It has received excellent reviews and has been described as “one of the best local cd’s of the year”.
Being musically … “naughty”, with powerful performances and authentic tastes, here they come: “Toubanaki & The Buzz Bastardz”.
Aggeliki Toubanaki: vocals
Vassilis Ketentzoglou: guitars, compositions
Pantelis Stoikos: trumpet, kaval
Ioannis Papanastasiou: saxophones
Paraskevas Kitsos: bass
Ioannis Papagiannoulis: Multipercussion set
Vasilis Podaras: drums
TAKOUSHIS-KARAPATAKIS PROJECT feat. ANDREAS POLYZOGOPOULOS
European-Mediterranean Jazz
The Takoushis-Karapatakis Project aspires to expand the musicians’ lyricism and unfold their expression into new areas of interaction. While their music is developed based on the fundamentals of jazz improvisation and individual self-expression, their original ideas and compositions are inspired by the Mediterranean music tradition. They are joined for the first time on stage by established trumpeter Andreas Polyzogopoulos.
Marios Takoushis: piano, vocals
Gabriel Karapatakis: bass, vocals
Zacharias Spyridakis: Cretan lyra
Andreas Polyzogopoulos: trumpet
WINDCRAFT BAND feat. FEDERICO PASCUCCI (CY/IT)
brass band
The brass players of the Windcraft Band welcome among them the extraordinary Italian saxophonist Federico Pascucci, with whom they will share the stage of the festival for a single performance. Get ready to wander through the Balkans and enjoy the familiar sound of the Eastern Mediterranean and Cypriot folk music traditions.
The Windcraft Band was created in September 2013 by about twenty enthusiastic musicians from around the world. Since then, the band has performed in many big festivals, conferences, smaller venues and outdoor events all over Cyprus, sharing with their audiences their passion for music and their powerful brass sound. In October 2015 the Windcraft Band performed together with the Zentralkapelle Berlin in Nicosia and Limassol – a collaboration that was repeated during the band’s tour in Berlin in July 2016.
Federico Pascucci is a musician hailing from Italy, who has lived the jazz music experience through an intense activity of studies and concerts around Europe, based in the cities of Lisbon, Amsterdam and Rome. His artistic work focuses on the research of eastern European traditional musical languages, resulting in the thesis "The saxophone in the Balkans", collaborations with Macedonian Gypsy bands Kocani Orkestar and Sercuk Orkestar and creation of projects as the Federico Pascucci East Trio (Italy, Bulgaria), Errichetta Underground (Italy), Tugoslavic Orkestar (Portugal) as well as the Errichetta Festival in Italy – one of the biggest events on traditional music from East Europe and the Middle East.
MACUMBA (CY/CL)
latin-jazz quartet
Enjoy a different approach to Latin music. An explosive cocktail of Brazilian funk, samba, rumba & guaguancó afro-cuban rhythms blended through a modern post-jazz aesthetic.
Macumba quartet is formed soon after the arrival of the Chilean bassist Rodrigo Cáceres in Cyprus. There he meets Rodos Panayiotou, George Morfitis and Elias Ioannou, three virtuoso musicians well-known in the latin-jazz music scene of Cyprus. The four of them will work together to create their own unique, dynamic and innovative sound.
George Morfitis: keyboards
Elias Ioannou: trumpet
Rodrigo Cáceres: bass
Rodos Panayiotou: drums
THE HOT CLUB OF CYPRUS (CY)
jazz manouche
The Hot Club of Cyprus will take us on a journey back to the 1930s, reviving in their unique way the gypsy sounds of jazz manouche. A quartet made up of two guitars, a double-bass and a clarinet, and consisting of musicians from both communities of the island, the band will follow the steps of guitarist Django Reinhardt to introduce us to the charm of a bygone era.
Costas Efremides: clarinet
Kadir Evre: guitar
Hüseyin Altan: guitar
Greg Makamian: double bass
Uğur Güçlü: drums
GIANNIS KOUTIS (CY)
solo project
Giannis Koutis presents a solo performance, using as a leading instrument the unique sound of the Oud which is supported intercalary both from the mellow sound of the Classical Fretless Guitar and the dynamism of the human voice. The natural acoustic sound of the performance is occasionally transformed through the use of the repetition technique of the Loops creating thus special soundscapes and emotions.
A musical monologue with several interchangeable sound colors which share a common denominator: the powerful substance of the melody. Original compositions are presented but also familiar tunes which they derive mainly from the repertoire of the modal music traditions of the Eastern Mediterranean.
Giannis Koutis: Oud, Fretless Classical Guitar, Voice, Cumbus, Duduk, Loops
VASILIS VASILIOU (CY)
solo project
The unique sound of the handpan - the percussion with the melodic qualities – is skilfully combined with the grooves of other rhythmic percussion in the hands of Vasilis Vasiliou. The soundscape that is created is mesmerising, playful, peaceful and uplifting at the same time.
The drummer and percussionist Vasilis Vasiliou (Tricoolore) presents for the first time his new solo project, in which he steps on improvisation and his own fresh melodies in order to build new compositions, while exploring the possibilities of the handpan and expanding its sound horizons by trying out new combinations.
TO SKASIMON: Elena Agathokleous & Dimitris Spyrou (CY)
acoustic narration
"A crucial, violent moment is this,
a world collapses, another has not yet lived.
We are in danger within chaos, we are drowning"
N. Kazantzakis
The theater performance «To Skasimon, an acoustic narration», by actress Elena Agathokleous and musician Dimitris Spyrou-Acapella Solo Loop, is staged like a concert and is about the adventure of a roaming soul. Based on two masterpieces of Greek classical literature, “The Murderess” by Alexandros Papadiamantis and “Ascesis: The Saviors of God” by Nikos Kazantzakis, the performance creates a new narration of the agony of existence, the fear of remembering, the right of choice.
The text “The Murderess” reveals the lost or the oppressed female desire, the lack of choice. Grandmother Fragogiannou tries violently to change the fate of the women by killing little girls, believing that she is saving them. At the same time, she has already raised sons that cause suffers. Circles of blood and gender, in repetition. And the abuser is becoming one with the victim. The fragments from “Ascesis” bring the words for the path of personal debt, as a necessity of existence.
“…when we started working on these wonderful poetic texts, looking for their ‘sounds’, immediately we decided to try a new performing form for us, the Acoustic Narration. We still continue developing our material in order to ‘safe this soul’ especially with experimenting and breaking conventions which we used to know…’’
E. Agathokleous and D. Spyrou
CREDITS
On stage: Elena Agathokleous and Dimitres Spyrou,
Texts: “The Murderess” by Alexandros Papadiamantis and “Ascesis: The Saviors of God” by Nikos Kazantzakis,
Idea/ Dramaturgy: Elena Agathokleous,
Collaborator on Murderess’ text: Spyros Charalambous,
Music: Dimitris Spyrou – Acapella Solo Loop,
QUINTUS ENSEMBLE (CY)
woodwind quartet
The QUINTUS ENSEMBLE is made up of five young musicians, Savvas Christodoulou (flute), Natalie Neophytou (oboe), Christiana Antonoudiou (clarinet), Evangelos Christodoulou (bassoon) and Annita Skoutella (french horn). With a different timbral approach and with regard to the melody, they will offer you a musical journey to the music of Manos Hadjidakis (Gioconda's smile), of Vasilis Tsitsanis (Suite of known songs) and to a musical dialogue of known melodies of Manos Hadjidakis with Nino Rota. All of this under the orchestration of Neoklis Neophytides.
ANDREAS CHRISTAKKOS / CHRISTOS TZIALLIS /
XENIS PANTELI (CY)
traditional Cypriot music
Andreas Christakkos, Christos Tziallis and Xenis Pantelis are true carriers of the Cypriot tradition of the tsiattista poetic duelling. The two talented folk musicians improvise singing rhymes in the Cypriot dialect, accompanying themselves on the violin and the lute. At the Windcraft Music Festival they will perform after the screening of the documentary “The Cypriot fiddler” by ethnomusicologist Dr. Nicoletta Demetriou.
Andreas Christakkos: pithkiavli, song
Christos Tziallis: violin, song
Xenis Panteli: lute, song